Transport for Wales lanserar ett innovations-labb för nya järnvägslösningar

KeolisAmey, som tog över som operatör av järnvägstjänster för Wales under 2018 och som levererar därmed omformande nya järnvägstjänster över Wales, arbetar med TfW för att modernisera befintlig infrastruktur, elektrifiera huvudlinjer och införa nya tåg för att förbättra passagerarupplevelsen. Bild: KeolisAmey

Järnvägslaboratoriet kommer att pågå cirka 12 veckor och kommer att uppmuntra teknologiskt inriktade företagare och nystartade företag till att utveckla nya produkter eller servicelösningar som är utformade för att lösa sådana viktiga utmaningar som järnvägsindustrin står inför.

I slutet av programmet kommer deltagarna att presentera sina idéer för viktiga intressenter och beslutsfattare från järnvägsoperatören Transport for Wales (TfW) Rail. De vinnande innovationerna och förslagen kommer att tilldelas kontrakt för att kunna utveckla fullt ut sina nya lösningar, som sedan tillämpas ut över hela Wales och Borders järnvägsnät, som bedrivs av KeolisAmey.

- Transport för Wales- labb-program kommer att hjälpa till att visa upp det bästa av walesiska start-upp-talanger samtidigt som det hittar nya lösningar för att förbättra viktiga aspekter beträffande både den fysiska och digitala passagerarupplevelsen. Det är en del av vårt åtagande nu när vi samarbetar med TfW för att säkerställa att Wales nya järnvägsnät verkligen blir förstklassigt och kännetecknas av de senaste innovationerna inom teknik, kommenterade Alistair Gordon, VD för Keolis UK.

Den stora järnvägshändelsen Digital Rail Revolution Conference 2019 kommer att äga rum på Royal Lancaster Hotel, London den 7 november.

Konferensen samlar varje år hundratals järnvägsproffs från hela världen till ett forum. Där lär de sig om de senaste genombrotten, innovationerna, utmaningarna och lösningarna som påverkar den internationella järnvägsindustrin.

- Södra Wales och Newport erkänns alltmer som brittiska och globala ledare i utvecklingen av teknikburen innovation, och detta är en spännande möjlighet att förstärka denna renommé och lägga till en annan walesisk teknisk export till listan. Jag ser fram emot att se labbets arbetsresultat och de fördelar dessa kommer att ge både för lokala nystartare, Transport for Wales och järnvägspassagerare, sade Alistair Gordon.