Holländskt företag levererar återvunna plastslipers till Nya Zeeland

Återvinning har nått järnvägen. Den nederländska tillverkaren har redan levererat sina plastssliprar till kunderna på hemmamarknaden och till olika europeiska länder som Belgien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Sverige, Schweiz och Storbritannien. Foto: Creative commons, kredit: Sloterdijk.

Nederländska teknologiföretaget Lankhorst Engineered Products mottog nyligen en order om leverans återvunna plastslipers till KiwiRail, Nya Zeelands statliga järnvägsföretag.

Det är den nederländska tillverkarens första beställning plastslipers i Nya Zeeland och hela Oceanien. Lankhorst Engineered Products kommer att leverera slipers inom tre år.

KiwiRail valde de Lankhorst-tillverkade plastsliprarna på grund av deras höga kvalité och mer än 50 år långa funktionsperiod och sliprarnas låga ljudnivå. KiwiRail kommer att installera sliprarna på huvudlinjer och vid järnvägsnav.

Leveransen kommer att genomföras av Link Asia Pacific (LinkAP), ett teknik- och marknadsföringsföretag baserat i Brisbane, Australien.

LinkAP är också Lankhorsts agent i Australien och Nya Zeeland. Företaget har organiserat flera varudemonstrationer för olika australiensiska och Nya Zeelands infrastrukturförvaltare, järnvägsoperatörer och entreprenörer, som sedan har resulterat i fasta order.

Detta är ett betydande genombrott, meddelade Lankhorst. Oceanien utgör en ny region för företagets verksamhet.

Dessutom har man erhållit flera kontrakt med länder i andra kontinenter, som Afrika (Gabon), Asien (Malaysia) och Nordamerika (Mexiko).