Litauiska LG etablerar dotterbolag för passagerartrafik

Litauiska järnvägsoperatören LG anpassar företaget till Europeiska unionens bestämmelser och till EU:s fjärde järnvägspaket. Foto: Wikipedia, kredit: Fixall2

Lithuanian Railways, (LG) passagerarverksamhet kommer att överföras till ett nytt dotterbolag enligt planer som godkändes nyligen av företagets styrelse.

LG:s passagerarsegment grundas som en del av företagets omstruktureringsprogram Ghange, som är avsett att anpassa företaget till Europeiska unionens bestämmelser och till EU:s fjärde järnvägspaket. Företaget som förblir LG Holdings helägda dotterbolag, kommer att starta verksamheten i december.

- Detta är en viktig milstolpe för LG-gruppen. Nu blir det möjligt för oss att uppnå vår vision som går ut på att etablera en modern, effektivt förvaltad och hållbar verksamhet, säger LG:s VD Mantas Bartuška

- Genom etableringen av ett nytt företag uppnår vi större flexibilitet under förändrade marknadsförhållanden och därmed kan erbjuda bättre service till våra kunder, säger LG Passengers VD Linas Bughys.

LG har redan flyttat sin fraktverksamhet till ett nytt dotterbolag, LG Cargo, som började verka den 1 maj 2019.