Green Cargo Logistics storsatsar i Helsingborg

Foto: Peter Lydén

Green Cargo Logistics i Helsingborg har beslutat att belägga även det nybyggda lagret vid Tostarp i Helsingborg och därigenom expandera med ytterligare 30 000 kvm. Bara för två veckor sedan togs de första spadtagen för den nya anläggningen i Ättekulla som även den innebär en utökning av kapaciteten med 30 000 kvadratmeter.

Green Cargo Logistics Helsingborg kommer därmed att disponera en total yta på cirka 90 000 kvadratmeter och en lagringskapacitet om cirka 150 000 europapallar.

– Anläggningen kommer att bli centrum för vår satsning inom e-handel. Vi har redan ett underlag som garanterar beläggningen och vi kommer att kunna erbjuda lösningar till ytterligare kunder som efterfrågar moderna koncept med hög kvalitet och effektivitet. De nya lokalerna kommer även att inhysa vårt regionkontor, säger Håkan Lindberg, regionchef Green Cargo Logistics, i ett pressmeddelande.

Läget vid Tostarp är valt med tanke på närheten till Europavägarna E4, E6 och E22, HH-linjen och Öresundsbron.   

–  Med våra nya logistikcentra vid E4:an och på Ättekulla kommer vi att möjliggöra en fortsatt stark expansion samtidigt som vi kommer att kunna konsolidera några av våra äldre enheter, säger Håkan Lindberg.