Bombardiers Zefiro vinner designpriser

Bild: Bombardier
Bild: Bombardier

Bombardier Transportation har vunnit iF Product Design Award och även Good Design-priset för sitt höghastighetståg Zefiro som för närvarande håller på att utvecklas för den europeiska, asiatiska och nordamerikanska tågmarknaden.

Tyska iF Product Design Award är en utmärkelse för designkvalitet, finish, materialval, innovationsgrad, miljövänlighet, funktionalitet, säkerhet och varumärkesvärde. Det amerikanska Good Design-priset vinns för tredje gången på fem år av Bombardier. Priset delas ut varje år av Chicago Athenaeum, ett museum för arkitektur och design, tillsammans med European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

– Utmärkelser som dessa visar att hög hastighet inte alls behöver medföra högre energiförbrukning. Inom Bombardier har vi kunnat visa att ett målmedvetet arbete för att miljöanpassa tåg mycket väl kan förenas med höga hastigheter, säger Sara Paulsson, ansvarig för Bombardier Transportations Center of Competence for Design for Environment i Västerås, som har det globala ansvaret för sådant designarbete inom Bombardier.