Gediget återställningsarbete pågår i Frövi

Frövi station. Orten ligger i sydöstra delen av Lindesbergs kommun, Örebro län. Foto: Holger Ellgaard

Entreprenören arbetar i stort sett dygnet runt med återställningsarbetet i höjd med Frövi i Lindesbergs kommun, där ett godståg spårade ur i början av december.  Hittills har bland annat cirka 8 km spår och 13 000 sliprar bytts ut. Dessutom har man monterat upp cirka 2 kilometer kontaktledningar. Det skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

De växlar som totalförstördes är borta och komponentutbyten är gjorda på de växlar där det behövdes. Allt arbete är väderberoende och hittills har vädret varit gynnsamt, men blir det för kallt måste man göra uppehåll i återställningsarbetet.

Det var vid tretiden natten mot onsdagen 2 december som ett godståg spårade ur i höjd med Frövi i Lindesbergs kommun. Ingen person kom till skada, men det blev omfattande skador på järnvägen. Det var den sista vagnen på godståget som spårade ur i höjd med Frövi. Tåget körde sedan en längre sträcka vilket fick till följd att sliprar har skadats och kontaktledning har rivits ner. Trafikverket samlar nu in information för att ta reda på orsaken till olyckan.

Källa: Trafikverket