Motala Train begär ackords-förhandling

Anders Holm, tf vd för Motala Train. Foto: Anders Holm

Motala Train har inlämnat begäran om ackordsförhandling hos Linköpings Tingsrätt, som beslutat att ackordsförhandlingen äger rum den 9 april 2015.

Motala Train AB ansökte om företagsrekonstruktion den 15 oktober 2014. Sedan dess har bolagets ledning fört diskussioner med leverantörer, kunder, banker och övriga intressenter om nya och förbättrade villkor för verksamheten i Motala och Västerås.

- Vi har haft en mycket intensiv och ansträngande period sedan inledningen av rekonstruktionsarbetet. Nu har vi goda förhoppningar om att nå en ackordsuppgörelse med bolagets fordringsägare och om att vi i slutet av april månad kan slutföra bolagets rekonstruktion, säger Anders Holm, tf vd för Motala Train.

Verksamheten har under vintern fortsatt med oförminskad styrka i både Motala och Västerås. Rekonstruktionen har inneburit ett mer krävande administrativt arbete, men trots detta har leveranserna fungerat.

- Ledning och medarbetare har gjort ett mycket gott arbete under rekonstruktionen och vi börjar nu se ljuset i tunneln. Kunder, leverantörer och ägare har också ställt upp och bidragit till att vi nu snart kan lägga rekonstruktionen bakom oss, fortsätter Anders Holm, tf vd för Motala Train.

Efter avslutad rekonstruktion kommer verksamheten att återgå till ett mer normaliserat läge. Marknaden för tungt tågunderhåll och ombyggnadsprojekt är fortsatt stabil och Motala Train ser goda möjligheter till framtida tillväxt.