Del av Mälarbanan stängs av

Kallhäll station på Mälarbanan blir en av stationerna som berörs av spårarbeten. Foto: Christer Wiik

Under helgen 25-26 januari stängs tågtrafiken av på delsträckan Kungsängen – Stockholm då Trafikverket utför banarbeten med anledning av utbyggnad till fyrspår på Mälarbanan. SJ ersätter tågen på sträckan med bussar.

 Trafikverket utför arbeten med brorivning i Barkarby från och med lördagen den 25 januari klockan 02:30 till måndagen den 27 januari klockan 04:30. Arbetet medför att tågen från/till Enköping–Västerås och Arboga ersätts med buss på delsträckan Kungsängen–Stockholm C. Bussar ankommer och avgår från Cityterminalen i Stockholm.

Resenärer uppmanas att kontrollera tågtider extra noggrant då särskilda tidtabeller gäller under banarbetet. Framför allt påverkas resenärer på sträckan Örebro-Västerås-Stockholm. Restiden mellan Västerås och Stockholm förlängs med upp till 40 minuter. 

Banarbetet genomförs denna gång under en helg och påverkar inte arbetspendlarna i lika stor utsträckning som tidigare banarbeten på sträckan.

SJ uppdaterar kontinuerligt på www.sj.se och skickar ut sms till kunder för att informera om banarbetet. Extrapersonal kommer att finnas på plats på stationerna för att hjälpa resenärer till rätta och extra utrop görs i tågen före och under banarbetet. SJ ersätter tågen med bussar mellan Kungsängen – Cityterminalen och Kungsängen – Sundbyberg.