Russian Railways slutför förvärvet av 75 procent av Gefco:s aktier

Vladimir Jakunin ny styrelseordförande i Gefco:s förvaltningsråd Foto: International Transport Forum

Flera representanter från Russian Railways har anslutit sig till Supervisory Board i Gefco i Paris. Vladimir Jakunin, vd för Russian Railways, är vald till ny styrelseordförande för Gefco.

Dessutom ansluter sig Vadim Mikhailov, Senior Vice President, till styrelsen samt Alexei Kamenobrodsky. JSC, Russian Railways slutförde förvärvet av 75 procent av aktierna i Gefco från PSA Peugeot Citroen, den 20 december 2012.

Den totala köpeskillingen är 800 miljoner Euro. PSA Peugeot Citroën behåller 25 procent  av aktierna, bland annat på grund av den strategiska betydelsen av Gefco:s verksamhet för fordonsindustrigruppen.

Förvärvet av Gefco är ytterligare ett steg mot utvecklingen av logistik hos de Ryska Järnvägarna. Förvärvet kommer att ge de Ryska Järnvägarna tillgång till ”state-of-the-art” logistikteknik som ökar effektiviteten i transportinfrastrukturen och främja intresset för transitering av gods genom Rysk territorium. Gefco:s erfarenhet av 4PL-logistik kommer att vara ovärderlig för att öka effektiviteten i de interna upphandlingssystemen på Russian Railways.