RZD moderniserar järnvägsstationer i Ryssland

Foto: RZD

Den ryska regeringen kommer tillsammans med RZD att ta in upp till 30 miljarder rubel motsvarande 1 miljard dollar från privata investerare för modernisering av järnvägsstationer i Ryssland. Planerna är att omvandla stationerna till fullfjädrade nöjespalats.

Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt att modernisera Moskvas största järnvägsstationer, som Belarussky, Yaroslavlsky, Kazansky och Kievskij, inte bara transportnav utan också som arkitektoniska monument.

Rekonstruktionen av andra järnvägsstationer i Moskva, så som Leningradsky, Paveletsky, Rigsky och Savelovsky, har redan slutförts.

Förutom upprustningen av järnvägsstationer, har de styrande i Moskva, tillsammans med den federala regeringen, planerar på  att investera upp till 236 miljarder rubel, motsvarande 7,8 miljarder dollar i att bygga ytterligare stambanor i Moskvaregionen samt att uppgradera rullande materiel i pendeltågstrafiken.

För närvarande är järnvägsinfrastruktur i Moskva, och andra ryska regioner, inte uppdelad vilket innebär att godstrafik, passagerartåg och pendeltåg kör på samma spår.