Inlandsbanan sätter rekord

Foto: Inlandsbanan

I snitt har över 100 resenärer per dag åkt med Snötåget, mellan Östersund och Mora, sedan premiären strax före jul. Aldrig tidigare har så många resenärer åkt sedan vintertrafiken startades. Det är sjunde vintersäsongen som Snötåget trafikerar sträckan Östersund - Mora tur och retur. Antalet resenärer har växt kraftigt sedan starten 2012/2013 och hittills i år, jämfört med förra året, har antalet fördubblats.

En för besöksnäringen positiv kalender och rekordhögt bokningsläge gav stora förväntningar för den här säsongen och första tågavgången var fullbokad till sista plats.

– Det är jätteroligt att så många reser med Snötåget och jag är inte förvånad att det blir fler och fler, att resa med tåg har fått ett rejält uppsving, säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan.

Snötåget kom till med syfte att transportera skidturister till och från skidorterna i Vemdalsområdet men resenärsstatistiken visar att det endast är en mindre del av resenärerna som är fjällresenärer. Av det totala antalet resande hittills så har cirka en tredjedel klivit av och på vid Röjan station, där det finns möjlighet att ta sig vidare med Snöpendelns bussar till Vemdalsfjällen. Inlandsbanan ägs av 19 kommuner längs banan.