D-Rail lanserar nytt övervakningssystem för järnväg

Foto: D-Rail

D-Rail har vunnit flera internationella utmärkelser för sin innovativa infrastrukturövervakningstjänst, bland annat den europeiska transportinnovationsutmärkelsen 2017 och UIC International Union of Railways Digital Award 2018. D-Rail kommer att lansera sitt övervakningssystem den 12 februari 2019.

– Vi är nu redo att verkligen göra skillnad och göra järnvägar säkrare runt om i världen, säger Christoffer Hamin, grundare och vd på D-Rail.

D-Rail erbjuder kompletta AI-lösningar för realtidsövervakning av spår, elkraft, balanser, växlar och hjul - på vilket järnvägsnät som helst. Lösningen ger realtid information om vardagliga tillstånd för att möjliggöra förutsägbart underhåll.

– Vi ser fram emot att möta nya kunder på den globala marknaden och att distribuera infrastrukturdata för förutsägbart underhåll. Efter att ha startat vår service kommer vi att kunna erbjuda kontinuerlig realtidsövervakning, säger Christoffer Hamin.

D-Rail installerar snabbt och enkelt sina sensorer på några vanliga tåg på de ställen som kunden vill undersöka. Övervakningstjänsten kommer sedan att vara igång i realtid online. Christoffer Hamin fortsätter;

- Vår service är snabb och väldigt lätt att använda. När våra kunder får tillgång till exakta realtidsdata i sina nätverk, blir det ett banbrytande paradigmskifte för järnvägsindustrin. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att spara tid och pengar, och viktigast av allt, för att rädda människors liv.