Brittiska tågresor till Europa kostar snart mycket mer än flyget

10 populära brittiska järnvägsresor till europeiska utlandet kostar betydligt mer än motsvarande flygningar. Foto: Creative Commons, credit: Skeeze

Den brittiska järnvägsbolagens planer på att höja biljettpriserna med 3,2 procent nästa år, har lett till något som kan beskrivas som kontrollerat raseri hos de som reser ofta med tåg till Europa genom tunneln. En chockerande rapport har avslöjat att 10 brittiska tåglinjer kommer att kostar mer än ett flyg till populära semesterdestinationer.

Tåget ställs därmed mot flygplan: Det finns ett stort utbud av otaliga billiga flygbiljetter till Europa som kostar en bråkdel av brittiska tågbiljetter.
Höjning av biljettpriserna för tåg införs i januari 2019, trots att det haglar klagomål mot brittiska tågoperatörer som "anses kunna erbjuda endast kraftigt försenade eller helt uteblivna tåg."

Biljettpriserna i Storbritannien ökar med 3,2 procent vilket innebär att årsbiljetten/kortet kommer att kosta så mycket som 100 pund extra per år.

En ny rapport från finansiella nättidningen Quid Corner har avslöjat att 10 populära järnvägslinjer kostar betydligt mer än flygningar till europeiska utlandet.

Vissa tågbiljetter kostar upp till 450 procent mer än flygbiljetter till samma destination.