Deutsche Bahn vill inmontera gymutrustning på tågen

- Train on train - ett gym på passagerartåg kan snart bli verklighet när Deutsche Bahn förverkligar sitt koncept om framtidens tåg. Bild. Deutsche Bahn

Deutsche Bahn har presenterat ett koncept för framtida tåg som ska göra järnvägen till ett mer lockande val än självkörande bilar.

- Om resenären i framtiden står inför valet att åka tåg och bli skjutsad av en självkörande bil, vad skulle få dig att ta tåget? Den frågan har tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn funderat på, skriver tidningen Süddeutsche Zeitung

Svaret kallas Ideenzug (idétåget) och är ett mycket mer interaktivt tåg än dagens rena persontransportörer. I det koncept som har visats upp ingår en vagn med tv-spel så att du kan lira lite multiplayerspel med andra resenärer, och ett gym så att du kan kombinera resan med träning och spara tid i kalendern. Dessutom erbjuds en hel del annan utrustning som bidrar till ökad komfort, som tex små inbyggda ergonomiska sovnischer där man kan ta ostörd tupplur under resan.

I en annan vagn för barnfamiljer placeras stora pekskärmar i bord mellan bänkar, så att barnen kan sitta lutade över dem och spela olika sällskapsspel och annat.

Süddeutsche Zeitung påpekar att Ideenzug kan få problem med tillstånd för idén med gymutrustning på tåg, men de mer digitala inslagen kan bli verklighet något snabbare.