Resenärer i Schweiz bokar internationella tågbiljetter

Foto: Amadeus

Att boka tåg mellan olika länder i Europa kan vara krångligt. Som resenär behöver man ofta besöka flera leverantörers hemsidor för att hitta de bästa priserna och rutterna, något som kan vara både tidskrävande och svårt. Därför har Schweiz federala järnvägsförvaltning SBB valt Amadeus som leverantör av en intelligent och flexibel bokningslösning som gör det enklare att resa med tåg till och från Schweiz.

Amadeus bokningslösning gör det enkelt för resenärer i Schweiz att boka internationella tågbiljetter. Genom att fylla i avreseplats och destination kan resenärer se alla olika rutter och biljettpriser på ett och samma ställe. Lösningen inkorporerar SBBs samtliga säljkanaler – online, mobil och biljettautomater – vilket kommer göra det möjligt för SBB att även sälja mer omfattande erbjudanden från tågaktörer i grannländerna.

Att resa med tåg behöver inte vara komplicerat och vi är mycket glada över att arbeta med SBB och på så sätt göra livet lättare för resenärer i Schweiz, säger Antoine de Kerviler, Global Head Rail & Ground Travel på Amadeus. Verktyget som vi bygger kommer att visa de bästa priserna och rutterna på ett och samma ställe, vilket är mycket bra för både passagerare och för SBB.