Norrköpings kommun genomför omfattande underhållsarbete

Foto: Norrköpings kommun

Byter spår och drar nya vattenledningar i centrala Norrköping

Det omfattande underhållsprojektet med att byta spår och dra nya vattenledningar i centrala Norrköping går nu in i etapp två. Det betyder att en del av Riksvägen kommer att stängas av i tio veckor.

– Det är lite av en kapplöpning med tiden. Vi drog igång projektet och började gräva så snart tjälen gick ur marken för att kunna vara redo att svetsa sista biten innan det blir för kallt ute igen, säger Gustav Flodén, enhetschef för spår och el.

– Stålet utvidgar sig och krymper med temperaturen, och är det inte rätt temperatur när den sista biten av spåret läggs kan det påverka hela sträckan negativt. Vi har förståelse för att tidpunkten för avstängningen inte är bra med tanke på sommartrafiken, men vi måste jobba på hela sommaren för att kunna vara säkra på att svetsningen av den sista biten kan utföras i tid.

Det nya spåret behöver läggas i ett svep. Utöver det drar Norrköping Vatten och Avfall även in nya vatten och avloppsledningar under samma period för att Värmlandsgatan inte ska behöva grävas upp två gånger. Därför kommer Riksvägen att behöva vara avstängd mellan vecka 28 till vecka 37.