Bombardier utser ny platschef för verksamheten i Västerås

Fredrik Owman har lång industrierfarenhet som till stor del hämtats från kraftöverförings- och distributionssektorn. Fredrik efterträder Thore Sekkenes i denna roll. Foto: Bombardier Transportation

Bombardier Transportation meddelar att bolaget nu har utsett Fredrik Owman till ny platschef för verksamheten i Västerås.

Bombardier tillhandahåller utrustning för järnväg och service från verksamheten i Västerås som omfattar tre anläggningar: Åström verkstad som konstruerar och producerar driv- och styrsystem för tåg, Lokverkstaden som tillhandahåller service medan Arvid är Bombardiers huvudkontor i Norden och fungerar som utvecklings och projektkontor.

Fredrik Owman ska hantera verksamheten på de tre anläggningarna vilket inkluderar att upprätthålla och utveckla relationer med högskolor, koordinering med facket, överse produktionen, samt ansvara för hälsa, säkerhet och miljö. Han ska även ingå i ledningsgruppen för Bombardier Transportation Sweden AB.

- Vi är glada att välkomna Fredrik Owman till vårt Nordiska team, som erfaren industriell ledare ska Fredrik fortsätta driva operational excellence och tillhandahålla våra kunder med strategiska produkter och tjänster från verksamheten i Västerås, säger Anna Höjer, Nordenchef och VD för Bombardier Transportation Sweden.

Om Bombardier Transportation:
Bombardier Transportation har i över ett sekel levererat innovativa transportsystem till det svenska järnvägsnätet, och idag står företaget för en stor andel av de signalsystem och tåg som går i trafik. Ungefär 1700 medarbetare i Stockholm, Västerås, Göteborg och Hässleholm framställer alla typer av järnvägslösningar, såsom konstruktion och produktion av driv- och styrsystem, signalsystem samt service och underhåll till olika operatörer från depåer i Kalmar, Nässjö, Falköping, Lidköping, Gävle och Luleå. Bombardier levererar för närvarande nya tunnelbanetåg, MOVIA Metro, till Stockholm och nya spårvagnar, FLEXITY City Trams, till Göteborg, dessutom utsåg Västtrafik nyligen Bombardier som leverantör av de nya Regionaltågen till Västra Götalandsregionen.