Miljöpartiet vill påskynda Spårväg City till Ropsten

Spårväg City i Stockholm. Foto: Christer Wiik

Miljöpartiet i Stockholms läns landsting är kritiska till att frågan om att förlänga Spårväg City till Ropsten genom Norra Djurgårdsstaden skjuts på till efter valet. ”Rapporten från trafikförvaltningen visar att långsiktigt är spårvagn det enda rimliga alternativet för att kollektivtrafikförsörja Norra Djurgårdsstaden. Därför hade vi velat se ett sådant beslut redan nu”, säger Tomas Eriksson (MP) gruppledare i Stockholms läns landsting

Miljöpartiet menar att det är bristande politisk vilja hos alliansen snarare än ekonomin som sätter käppar i hjulen. I Miljöpartiets förslag till budget 2018 är Spårväg City fullt finansierad.

- Vi prioriterade Spårväg City vårt budgetförslag och när landstinget dessutom gick med rekordstort överskott 2017 borde framtidssatsningar som Spårväg City prioriteras, säger Tomas Eriksson (MP) gruppledare i Stockholms läns landsting.

Miljöpartiet i landstinget hoppas nu på stöd från både majoriteten och alliansen i stadshuset för att driva på frågan inför och efter valet.

- Det bästa vore om vi kunde sätta oss ner över blockgränserna i båda husen och verka fram en finansieringslösning. Jag ser gärna att Moderaterna i landstinget bjuder in till sådana samtal, säger Tomas Eriksson: 
Källa: Miljöpartiet