Hyperloop byggs i Abu Dhabi

En konstnärlig illustration om hur en Hyperloop-station i Abu Dhabi kommer att se ut. Foto: Hyperloop Transportation Technologies

Huvudstaden i Förenade Arabemiraten kommer att testa Elon Musks ultrasnabba transportsystem, Hyperloop, med invigning 2020.

Hyperloop Transportation Technologies kommer att börja bygga ett spår för den revolutionerande transportformen i Abu Dhabi.

Planen är att tunneln ska tas i bruk samtidigt med World Expo 2020-utställningen, skriver CNBC.

Enligt nyhetsbyrån byggs linjen från utställningsområdet till Al Maktoum International Airport, ca 10 kilometer från World Expo.

Målet är också att ansluta Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade Arabemiraten, med staden Al Ain i Dubai och Riadh i Saudiarabien.

Hyperloop kallas ofta för "det femte sättet att komma fram", utöver flyg, bil, tåg och båt. Det kommer att transportera människor till små "kapslar" genom ett rör, som byggs ovanför marken.

Kapslarna förväntas kunna nå hastigheter på upp till 1000 kilometer i timmen. Abu Dhabi är dock inte det enda stället där Hyperloop kommer att realiseras.

Nyligen kom nyheten om att Virgins grundare och ordförande i Virgin Hyper Loop One, Richard Branson, har nått en överenskommelse med regeringen i Maharashtra i Indien, vilket innebär att ett ultrasnabbt transportsystem byggs mellan Mumbai och Pune i 2024.

Tidigare i veckan blev det känt att företaget The Boring Company samlade in 113 miljoner dollar i en investeringsrunda.

Elon Musk ska ha bidragit med 90 procent av kapitaltillskottet. Boring Company gräver tunnlar som är avsedda för Hyperloop-projektet.