Nedräkning för det nya Öresundståget

Det upprustade Öresundståget invigs på Varbergs Station den 9 mars. Bild: Hallandstrafiken

Snart sker invigningen av det totalupprustade Öresundståget. Tåget är det första av totalt 111 Öresundståg, som ska fräschas upp under en femårsperiod. Fredagen den 9 mars sker invigningen i Varberg. ”Äntligen är det dags för invigning! Processen hit har varit lång men desto roligare att vi nu kan visa upp det här fräscha tåget för våra resenärer”, säger Andreas Almquist, Hallandstrafikens VD.

Öresundstågen kommer få en omfattande uppfräschning. I upprustningen ingår bland annat renoverade stolar med ny stoppning och nya tyger, fler eluttag, nya golvmattor, ett helt nytt toalettsystem, nya bagageställ, uppgraderad plats för rullstolsburna, nya stolar i 1 klass samt utvändig ommålning.

-Resenärerna kommer att uppleva en mycket stor skillnad på tågen som rullar i dag och de uppfräschade Öresundstågen. Tågen är inte nya, men kommer upplevas och kännas som nya, säger Andreas Almquist.
Den 7 och 8 mars sker en första invigning på Malmö Central. Efter invigningen i Varberg (9 mars) fortsätter tåget sen till bland annat Växjö och Kalmar.