Tomas Eneroth tar plats på Transportforum 2018

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Foto: Regeringskansliet

Den 10 januari deltar infrastrukturminister Tomas Eneroth på Transportforum 2018 som arrangeras av Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, i Linköping.

Då Nordens största årliga transportkonferens slår upp portarna kommer Infrastrukturminister Tomas Eneroth att inleda konferensen och den första sessionen som handlar om tillgänglighet och transporter på landsbygds, med ett tal.

Under Transportforum 2018 kommer Tomas Eneroth även att delta i ett seminarium om en nationell godstrafikstrategi och i en myndighetsmonter som Näringsdepartementet har tillsammans med transportmyndigheterna genomföra en speeddejt med aktörer från branschen.

Infrastrukturministern avrundar sin medverkan med att delta i ett panelsamtal om uppkopplad och automatiserad körning. Samtalet är ett tillfälle för ministern att hämta information inför ett högnivåmöte med EU-ministrar om självkörande fordon som tar plats i Göteborg i juni

Infrastrukturministern avrundar sin medverkan med att delta i ett panelsamtal om uppkopplad och automatiserad körning. Samtalet är ett tillfälle för ministern att hämta information inför ett högnivåmöte med EU-ministrar om självkörande fordon som tar plats i Göteborg i juni.

Program:
Öppningsanförande
Tid: Kl. 10.00-10.40
Plats: Crusellhallen, Konsert & Kongress

Session 5 Nationell godstrafikstrategi
Tid: Kl. 13.15-14.45
Plats: Musikalen

Speeddejt
Tid: Kl. 15.00
Plats: Näringsdepartementets monter (monter 1) i Marmorfoajén

Panelsamtal om uppkopplad och automatiserad körning
Tid: Kl. 17.15
Plats: Operan
Källa: Regeringen