Bombardier Transportation flyttar till ett nytt huvudkontor i Berlin

Bombardier Transports nya globala huvudkontor vid Berlins Potsdamer Platz. Foto: Bombardier

Bombardier Transportation omlokaliserar till nytt, modernt och "mer digitaliserat" kontor för att förbättra företagets arbetsbetingelser och för att kunna anpassa verksamheten effektivare med en rad nya arbetskoncept på den europeiska marknaden

Företagets nya huvudkontor ligger vid Eichhornstraße 3 i en byggnad vid Potsdamer Platz, i hjärtat av den tyska huvudstaden. Området kallas i folkmun också för ” lilla Manhattan”.

- Vårt nya huvudkontor är en grundläggande del av vår övergripande omvandlingsplan vars syfte är att ge Bombardier Transportation mer smidig och konkurrenskraftig organisation. Det gäller för vår del att utveckla de mest innovativa och bäst presterande transportlösningarna i en tid av allt intensivare konkurrens och digital expansion. Vårt nya huvudkontor kommer att vara en katalysator för innovativ verksamhet och kommer att spela en viktig roll när det gäller att utnyttja fördelarna av vårt starka lagarbete i olika avdelningar och affärsenheter samt i kooperation med våra kunder och partners, sade Laurent Troger, VD för Bombardier Transportation.

Källa: Bombardier