Nytt avsnitt av ”Järnvägspodden”

Foto: Trafikverket

I årets sjunde avsnitt av Trafikverkets podradioprogram, ”Järnvägspodden” handlar bland annat om vad som hände när tåg 445 blev ståendes på linjen i mitten av maj, ett försök som göra det svårare för sena att gena och beredskapsplaner.

Trafikverket skriver att arets sjunde avsnitt bjuder på något av ett smörgåsbord av järnvägsfrågor, där det som förrätt serveras ett samtal med Trafikverkets presschef Bengt Olsson angående vad som hände i mitten av maj när tåg 445 blev ståendes på linjen. Huvudrätten består av ett samtal med Kenneth Svensson om ett försök som ska göra det svårare för sena att gena – för självklart finns inte plats för "puckon" i podden.
Desserten utgörs av beredskapsplaner, och där möter vi Morgan Rehn för att få veta mer om de förberedelser som görs för att kunna hantera både oväntade vädersituationer och återkommande utmaningar som solkurvor och lövhalka. Den avslutande vickningen innehåller som vanligt spår av både nyheter och inte minst järnvägshistoria i form av hittegods.
Källa: Trafikverket