Nya laddstationer vid Helsingborgs tågstationer

Resecentret Knutpunkten i Helsingborg. Foto: Daniel Mott/Wikipedia

Clever stärker laddnätverket i södra Sverige och fortsätter göra det lätt att ladda vid trafikknutpunkter. Fyra nya laddstationer är nu på plats i Helsingborg vid Knutpunkten och Ramlösa station. Etableringen är en del av EU-projektet MECOR som omfattar 120 nya laddstationer i Öresundsregionen under 2017.
 

Laddstationerna fungerar för alla elbilar och laddhybrider och kan ladda två elbilar samtidigt. De är placerade centralt vid Knutpunkten i Helsingborg och Ramlösa Station där tusentals personer pendlar med tåg och buss varje dag. Inom kort kommer även Rydebäck station att få två nya laddstationer som ingår i samma projekt. Med de nya laddstationerna blir det till exempel enklare för elbilsföraren som vill ladda sin elbil i anslutning till tåg- eller bussresan.

– De nya laddstationerna i Helsingborg ingår i vårt publika laddnätverk och genom sin placering vid tågstationerna är de tillgängliga för både lokala elbilsförare, pendlare och den som behöver ladda längs vägen. Detta går helt i linje med vår ambition att göra det lätt att köra elbil säger Fredrik Nordin, vd på Clever Sverige AB.
Källa: Clever