Öppnar ny direkt korridor mellan Belgien och Tyskland

Foto: DB Cargo

DB Cargo lanserar en snabb, direkt korridor mellan Belgien och Tyskland i början av 2017. Korridoren består av en shuttle för konventionella och intermodala järnvägstransporter som  ansluter belgiska industriregionen i Antwerpen med Ruhrområdet och Rhen / Neckar - och därifrån med hela Europa.

– Med DBantwerp Rhein-transfer kommer vi att servera Antwerpen Ruhr-Mannheim korridoren, förklarar Dr Jürgen Wilder, vd för DB Cargo.

– Det ger oss möjlighet att ansluta de stora industricentra i Antwerpen och Rhen / Ruhr och Rhen / Neckar, och för att ge snabba förbindelser till DB Cargos europeiskt nätverk, främst till södra Tyskland, Italien, Österrike, Frankrike, Spanien och sydöstra Europa. På så sätt är vi tillmötesgående kunder i flera olika branscher, för vilka en sådan korridor produkt är mycket efterfrågade.

DBantwerp Rhein-shuttle opererar dagligen och kommer att erbjuda kapacitet för både vagnslasttrafiken och för kombinerade transporter, som företaget tillhandahåller i samarbete med sina partners. De speciella fördelarna med denna lansering är korta transporttider, höga kvalitetskrav och stor flexibilitet tack vare dagliga avgångar. Shuttlen erbjuder också fördelen med låga utsläpp. Hållbara försörjningskedjor spelar en allt viktigare roll för allt fler kunder inom industrin.