Polska intercitytåget Dart blänkte i Berlin

PESA: s uppdaterade intercitytåg Dart, här uppställt på Innotrans utomhusareal, andas onekligen av höga hastigheter, trots att tågets officiella högsta hastighet än så länge är 160 kilometer i timmen. Inofficiellt gäller 200 km/t. Foto: Markku Björkman

Enligt polska tågtillverkaren PESA:s vd Thomas Zabolklicki är det mycket möjligt att operatören PKP kommer att beställa ytterligare Intercity Dart till landets järnvägsnät. Det verkar som att företaget med sätet i polska staden Bydgoszcz är mycket nära ett framgångsrikt slutförande av dessa samtal. Dart väckte en hel del intresse på Innotrans för tågets nya interiör. Utsidan är också modernt strömlinjeformad.

Ett förlängt kontrakt för leverans av fler emuer har redan undertecknats av parterna.Dart är ett av de tre fordon som PESA visade i Berlin. Darts version på Innotrans har uppdaterats något jämfört med det intercitytåg som redan färdas längs polska spår.Bydgoszczföretaget PESA demonstrerar tydligt sin kapacitet i form av Dart när det gäller passagerarnas möjlighet att färdas bekvämt och få snabb information, inklusive om lediga sittplatser när de stiger på tåget. Dessutom kan man nämna de många väl genomtänkta lösningarna som har gjorts av PESA: s egna konstruktörer och formgivare.