Järnvägsföretag sitter still i båten

Pär Isaksson, informationschef Bombardier. Foto: Bombardier

Efter beskedet om Storbritanniens utträde ur EU har flera företag med koppling till järnvägsindustrin, börjat utvärdera situationen, däribland storföretag som ABB, Westinghouse och Bombardier – samtliga med kopplingar till Västerås. Det rapporterar SVT, som har tagit del av företagens kommentarer i frågan.

Enligt SVT så har Westinghouse och ABB, via korta, skriftliga uttalanden meddelat att det är för tidigt att säga vilka konsekvenser britternas EU-utträde får för deras verksamheter. Men de ger ändå signaler om oförändrat läge. 

SVT skriver att ”Westinghouse ser i dagsläget inte att det ska komma att påverka alls, medan ABB säger att man nu börjat utvärdera konsekvenserna”

Pär Isaksson, informationschef för Bombardier uttalade sig också till SVT:  – Som alla företag så tycker vi att osäkerhet är något negativt, men man ska komma ihåg att järnvägsprojekt är väldigt långsiktiga. Vi investerar i Storbritannien och kommer att fortsätta med det. Den brittiska marknaden är god och kommer nog att fortsätta vara det, säger han till SVT.