Experter på stationsrenoveringar

Mitt i en stad är stationsrenoveringar en riktig utmaning. I Köpenhamn har Aarsleff Rail genomfört fler omfattande projekt.

 

De senaste åren Aarsleff Rail genomfört renovering för DSB på de mest trafikerade stationerna tex Köpenhamns Centralstation, Nørreport Station och en omfattande betongrenovering på Vesterport Station. 2016 byggde vi en helt ny station, Carlsberg Station på S-banan i Köpenhamn omfattande spår, kontaktledningssystem, plattformar och tekniska installationer. Det är krävande projekt där det även ska tas stor hänsyn mot såväl passagerare som all trafik bredvid byggplatsen och tekniskt genomförande på trånga arbetsytor.

 

Renovering av unikt byggnadsminne

För närvarande moderniserar Aarsleff Rail den historiska minnesförklarade byggnaden, Østerport Station, i Köpenhamn. Under stationen har renovering och förstärkning av den bärande konstruktionen genomförts. Arbetet föregick på natten från et arbetståg, som på kvällen kördes under stationen i ett blockerat spår och ut igen innan tågoperationerna började nästa morgon. 220 spårspärringer planerades för renovering av stationens betongdäck. Det krävde noggrann planering och extremt bra logistik för att inte påverka trafiken.

 

Arbetsmiljö och säkerhet har högsta prioritet
På Aarsleff Rail sätter vi säkerhet för personal och passagerare på första plats i alla våra projekt. På Østerport Station är det indra av stationsbyggnaden under arbetet uppdelad i fem områden med stora plastväggar för damm- och ljudisolering. På så sätt kan ett arbetslag bryta upp det gamla golvet till ett område, medan andra lag ohindrat utför stålförstärkning, binder förstärkning och gjutar nytt golv i andra delar av byggnaden. Det ger bättre arbetsmiljö och ett effektivt arbetsflöde.

En bred kundkrets

Vi har utfört allt från stora komplexa uppgifter med betong– och stålbroar, tunnlar och hissar till mindre vägbroar och gångvägar. Vi har t. ex. löst uppdrag för Aarhus Light Rail, Banedanmark, DSB, Köpenhamns metro och ett stort antal kommuner. I kombination med många års erfarenhet av järnvägsprojekt är Aarsleff Rail bekant med alla utmaningar som ett stationsprojekt innehåller.

Aarsleff Rail bildades i 2009 med bakgrund i Banekonsortiet I/S, et arbetsgemenskap bestående av Aarsleff, Wicotec Kirkebjerg og Petri & Haugsted, som påbörjade sitt första banprojekt i 1911. Med mer än 550 högt kvalificerade medarbetare och en flotta av specialmaskiner utför Aarsleff Rail och systerbolag järnvägsprojekt i Danmark, Norge, Sverige och Tyskland.

Läs mera om Aarsleff Rails projekt och organisation på http://aarsleffrail.com/ och träffa oss på Nordic Rail i Jönköping 8-10 oktober.