Porterbrook utrustar Heathrow Express med ETCS

En familj tar Heathrow Express-tåget till flygplatsen. Det digitala signalsystemet ETCS som installeras på en redan existerande flotta garanterar en säkrare färd. Foto: Heathrow Express

Det är för första gången som digitala signalsystemet ETCS installeras på en redan existerande flotta av äldre elektriska passagerartåg, meddelar projektansvariga brittiska företaget Porterbrook

Porterbrook och Bombardier Transportation har tecknat ett avtal om att installera digital signalutrustning och genomföra fullständiga specialiserade systemapplikationer ombord på ett antal tåg av typ klass 387, som kommer att ombesörja trafiken utmed Heathrow Express- linjen till flygplatsen med samma namn.

Dessa 12 digitalt förnyade tåg, som kommer att bilda en särskild Heathrow Express-flotta, är en del av ett förvaltningsavtal som aviserades redan i mars 2018.

Porterbrooks investering på 11 miljoner pund i klass 387 "Electrostar" -tåg innefattar installation av järnvägsrelaterat digitalt signalsystem av typ järnvägs-cab-ETCS, samt ny ombordutrustning, inklusive bekvämare sittplatser, extra bagageutrymme, eluttag vid säten, inbyggda TV-skärmar och snabb- Wi-Fi.