Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Estlands och Finlands ministrar diskuterade Rail Baltica

Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen.  Illustration: Rail Baltica
Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen. Illustration: Rail Baltica
Publicerad av
Markku Björkman - 10 jul 2019

Finlands kommunikationsminister Sanna Marin och Estlands ekonomi- och infrastrukturminister Taavi Aas träffades i Helsingfors den 5 juli 2019. De båda ministrarna har tillträtt i år och de möttes nu för första gången.

Ministrarna diskuterade de framtida infrastrukturprojekten Rail Baltica och tunneln mellan Helsingfors och Tallinn. Om de planerade projekten blir verklighet bildar de tillsammans en snabb förbindelse mellan Nordeuropa och resten av Europa.

Ministrarna diskuterade även aktuella EU-frågor, i synnerhet det så kallade mobilitetspaketet om nya regler för vägtransporter. Mobilitetspaketet omfattar kombinerade transporter samt marknadstillträde och sociala aspekter inom gods- och persontransporter.

Finland inledde sitt ordförandeskap i Europeiska unionens råd den 1 juli 2019.

Annons

Annons

Annons