Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Alstom levererar åtta Coradia Lint-tåg till ODEG

Coradia Lint-tågen kommer att byggas på Alstoms fabrik i Salzgitter, tyska delstaten Niedersachsen, och levereras under andra hälften av 2022. Foto: Alstom
Coradia Lint-tågen kommer att byggas på Alstoms fabrik i Salzgitter, tyska delstaten Niedersachsen, och levereras under andra hälften av 2022. Foto: Alstom
Publicerad av
Markku Björkman - 20 jun 2019

Alstom mottog nyligen en order för leverans av åtta regionala Coradia Lint-tåg från Ostdeutsche Eisenbahn GmbH (ODEG).

Coradia Lint, som är världens första dieseldrivna multipeltåg med en 5 steg Powerpack-motor, är särskilt miljövänligt, enligt Alstom.

I december 2022 sätts de i trafik på linjenätet Elbe-Spree i östra Tyskland. Kontraktets värde ligger på runt 45 miljoner euro.

- Parallellt med utvecklingen av ny utsläppsfri teknik, arbetar vi på Alstom med att utveckla den beprövade dieseltekniken på ett miljövänligt sätt. Coradia Lint-regionala tåg för ODEG överensstämmer med EU-steget 5-utsläppsstandard. Det gör dessa tåg till de mest miljövänliga dieseldrivna ekipagen i världen, förklarar Jörg Nikutta, VD:n för Alstom i Tyskland och Österrike.

Tågen drivs av tre 400 kW-motorer, som av ekologiska och ekonomiska skäl kan ersättas individuellt med ett nytt motorstyrningssystem så att de uppnår en maximal körhastighet på 140 km/h.

Fordonen är utrustade med ett nytt motorstyrningssystem. De tvådelade tågen har utrustats med en nätverksanpassad ombordstigning. Det finns sittplatser för totalt 140 passagerare samt för 12 cyklar eller 6 barnvagnar.

Fyra dörrar på vardera sidan av fordonet med automatiska ombordstigningsramper bidrar till ett skyndsamt byte av passagerare.

Alstoms Coradia Lint-tåg har trafikerat på mer än 30 linjenät i Tyskland, Europa och Kanada sedan år 2000.

Annons

Annons

Annons