Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Transdev beställer 16 extra Flirts till Bremens S-Bahn

NordWestBahns Stadler FLIRT 3  vid Oldenburgs centralstation. Foto: Wikipedia, kredit: Click
NordWestBahns Stadler FLIRT 3 vid Oldenburgs centralstation. Foto: Wikipedia, kredit: Click
Publicerad av
Markku Björkman - 15 jun 2019

Transdevs dotterbolag NordWestBahn har placerat en order på 100 miljoner euro hos tillverkaren av rullande materiel Stadler för leverans av 16 eldrivna pendeltåg av typ Flirt, för användning på Bremens regionala S-Bahn-nät i tyska delstaten Niedersachsen från och med december 2022.

Ordern rapporterades den 13 juni efter att NordWestBahn i april hade tilldelats ett konkurrenskraftigt kontrakt för fortsatt drift från och med december 2021 till december 2036.

De beställda extra tågsätten ökar företagets pendeltågsflotta sammanlagt till 51 enheter. Resultat blir enligt företagsledningen en ökad kapacitet och företaget får möjlighet att arbeta med en större driftreserv.

De nya fyravagnstågen, som kommer upp på hastigheter runt 160 km/t i timmen är 86 x 9 meter långa, med sju dörrar per vagnssida för att möjliggöra en snabb på- och avstigning. Varje enhet har 260 sittplatser och en total kapacitet på 527 passagerare. Vagnarna har utrustats med standard- och PRM-toaletter, samt wi-fi och realtidsinformationssystem för passagerare.

Den senaste ordern ökar Transdevs tyska Flirt-flotta till totalt 118 enheter, som består av olika konfigurationer. 

Annons

Annons

Annons