Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Två nya europeiska järnvägslinjer för godstrafik aviserade

Personbiltransport. Nya fraktlinjer genom europa öppnas snart. Foto: Creative Commons, kredit: HPgruesen
Personbiltransport. Nya fraktlinjer genom europa öppnas snart. Foto: Creative Commons, kredit: HPgruesen
Publicerad av
Markku Björkman - 07 jun 2019

Två nya frakttjänster och ett avtal om att förbättra direkta spårbundna godstransporter genom Centraleuropa har aviserats.

CLIP Group och CFL Multimodal inledde planeringen av en "järnvägsmotorväg" mellan Swarzędz, Polen och Bettembourg Dudelange i Luxemburg från och med den 5 juni.

Servicen väntas vara i drift senast i slutet av 2019. Tjänsten börjar med fyra tur/retur-resor per vecka och kommer att omfatta transport av containrar, semitrailers och släpvagnar.

Varje tåg, som färdas mer än 1000 kilometer, kommer att ha kapacitet att transportera 37 intermodala enheter.

Green Cargo och Rail Cargo Group öppnar en direkt rutt som förbinder Malmö/ Trelleborg, Sverige, med Wien, Österrike, tre gånger i veckan med en transiteringstid på 25 timmar mellan Rostock i norra Tyskland och Wien.

Triestes hamn och CFL multimodal tecknade också ett samförståndsavtal (MOU) den 5 juni för att främja multimodal logistik på Trieste-Bettembourg Dudelange-korridoren som förbinder Italien och Luxemburg. MOU stadgar därmed för utveckling och optimering av intermodala järnvägsförbindelser mellan naven Trieste-Bettembourg Dudelange.

Annons

Annons

Annons