Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

SNCF rapporterar stark tillväxt på höghastighetslinjer

Utbyggnaden av  SNCF:s höghastighetsservice Quigo har bidragit till att öka antalet passagerare inom höghastighetstågstrafiken i Frankrike. Foto: SNCF
Utbyggnaden av SNCF:s höghastighetsservice Quigo har bidragit till att öka antalet passagerare inom höghastighetstågstrafiken i Frankrike. Foto: SNCF
Publicerad av
Markku Björkman - 29 maj 2019

Nationella franska järnvägsoperatören SNCF meddelade nyligen att trafiken på koncernens höghastighetslinjer ökade med 14 procent mellan januari och april i år jämfört med samma period under 2018, en tid när SNCF visserligen drabbades av strejker. I konkreta tal motsvarar ökningen 4,5 miljoner ytterligare resenärer.

Jämfört med de strejkfria första fyra månaderna under år 2017 ökade trafiken med 12 procent. SNCF säger att utsikterna för persontrafiken på höghastighetslinjerna i maj och juni är mycket bra med en förväntad försäljningstillväxt på minst 30 procent jämfört med 2018.

SNCF säger att tillväxten beror främst på utbyggnaden av företagets billiga Ouigo-höghastighetsservice från Paris till sydöstra och sydvästra Frankrike, där Ouigo har ersatt en rad konventionella TGV-linjer med långsammare tåg från Paris till Marseille, Nice och Bordeaux.

Tillväxten stimuleras också av utbyggnaden av fler TGV InOui-tåg och införandet av Avantage and Liberty-rabattkort, som infördes den 9 maj. SNCF säger att det redan har sålt 150 000 av de nya rabattkorten.

Annons

Annons

Annons