Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Alstoms levererar utsläppsfria regionaltåg

Tecknar kontrakt värt omkring 500 miljoner euro. Foto: Alstom
Tecknar kontrakt värt omkring 500 miljoner euro. Foto: Alstom
Publicerad av
Peter Höök - 22 maj 2019

RMVs dotterbolag fahma utlyste ett anbud i hela Europa för 27 bränslecellståg. Nu är vinnaren utsedd: Den franska tågtillverkaren Alstom kommer att leverera fordon av typen Coradia iLint. Förutom tågen omfattar ordern också leverans av väte, underhåll och reservkapacitet för 25 år. Alstom kommer att leverera väte i samarbete med Infraserv GmbH & Co. Höchst KG. Tankstationen kommer att ligga i Höchst industripark. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 500 miljoner euro.

– Köpet av 27 fordon är ett banbrytande projekt för bränslecellsmobilitet, som jag är mycket nöjd med, säger Enak Ferlemann, statssekreterare för det tyska transportministeriet.

– På Hesse-spåren kan du fortfarande hitta många dieseldrivna fordon eftersom det saknas elektrifiering. Bränslecellstraktion är därför ett snabbt genomförbart alternativ till dyr elektrifiering, säger Tarek Al-Wazir, Hessens transportminister.

– Ordern slår två nya rekord: När de nya fordonen kommer 2022 kommer RMV att ha världens största flotta av bränslecellståg i passagerartrafik och det är den största ordern hitintills för vårt dotterbolag, säger RMV:s vd Prof. Knut Ringat.

Order är också av stor betydelse för Dr. Jörg Nikutta, VD för Alstom i Tyskland och Österrike:

– Vi är mycket nöjda att Alstoms utsläppsfria regionaltåg Coradia iLint kommer att köras i Hesse inom en snar framtid, och göra det möjligt för passagerare att resa klimatvänligt i Taunusregionen. Denna nya framgång, men även Coradia iLints tidigare framgångar, visar hur framtida hållbara transporter redan är verklighet. "

 

Annons

Annons

Annons