Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Spanska Ineco bygger Rail Baltica-sträckan genom Riga

Tåg anländer till Rigas centralstation. Foto: Wikipedia, kredit: yeowatzup
Tåg anländer till Rigas centralstation. Foto: Wikipedia, kredit: yeowatzup
Den planerade bansträckan genom Lettlands huvudstad. foto: Rail Baltica.
Den planerade bansträckan genom Lettlands huvudstad. foto: Rail Baltica.
Publicerad av
Markku Björkman - 16 maj 2019

RB Rail Joint Venture, som ansvarar för genomförandet av Rail Balticas spårbundna höghastighetsprojekt, som ska förbinda Estland, Lettland och Litauen, ger ett konsortium som består av spanska företaget Ineco och Idom Consulting i uppdrag att genomföra byggandet av en 56 kilometer lång bansträcka av den delen som passerar genom den lettiska huvudstaden Riga.

Kontraktet är värt 12,9 miljoner euro och förväntas bli undertecknat i juni. Anbudet är det första för detaljerad teknisk design av den nya linjen i Lettland.

Denna 56 kilometer långa bansträcka är uppdelad i tre underavsnitt: Upeslejas - Riga Central Station; Torņakalns - Imanta; och Riga International Airport – floden Misa.

Entreprenören ska genomföra platsbedömningar, värdeteknik, utveckla matrisen och teknisk design inom kontraktets 24 månader långa löptid.

Leverantören kommer även att tillhandahålla tillsyn under byggfasen, efter utförandet av konstruktionen och i början av byggnadsarbetet.

Sju av de 11 upphandlingsförfarandena för detaljerade tekniska designtjänster har nu lanserats av projektledningen. Dessa täcker 57 procent av hela linjens längd. Idom säkrade två kontrakt redan i februari.

Annons

Annons

Annons