Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Alstom levererar tåg till regionen Bourgogne-Franche-Comté

Nya Coradia Polyvalent, som kommer att ha 355 sittplatser, förses även med stora fönster. Foto: Alstom
Nya Coradia Polyvalent, som kommer att ha 355 sittplatser, förses även med stora fönster. Foto: Alstom
Publicerad av
Markku Björkman - 13 maj 2019

Alstom har mottagit en beställning på 170 miljoner euro för leverans av 16 sexvagns-EMU:er av typ Coradia Polyvalent till regionen Burgund-Franche-Comté i Frankrike. Kontraktet som tillkännagavs den 10 maj är det första för denna 6-vagnsvariant av serien Coradia Polyvalent.

Pendeltågen, som kommer att ha 355 sittplatser, har försets med stora fönster och eluttag. Tågen har också designats enligt det så kallade TSI 2014 PRM- konceptet, vilket omfattar extra rymliga toaletter. Regionen hade tidigare beställt 24 pendeltågssätt, varav 18 har nu levererats.

- Den senaste ordern utökar vårt bestånd av regionala- och intercitytåg, betonade Jean-Baptiste Eyméoud, VD för Alstom i Frankrike vid en presskonferens.  

- Coradia Polyvalent kännetecknas av utmärkt komfort genom att tågen uppfyller de senaste standarderna och specifikationerna för resande med nedsatt rörlighet. Dessutom har tågen utrustats med senaste informationsteknik.

- Den nya ordern kommer också att öka produktionen vid Alstoms fabriker i Bourgogne-Franche-Comté, sade Eyméoud. Ramavtalet, som SNCF undertecknade med Alstom redan 2009, innehöll 328 Coradia Polyvalent-tåg, och 267 Régiolis-tågsätt.

Dessa tåg beställdes till nio regioner. Dessutom rekvirerades 61 Coradia Liners av franska staten. Alstom har också erhållit exportorder för leverans av 17 tåg till algeriska SNTF och 15 för APIX i Senegal.

Annons

Annons

Annons