Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 18 2019
Senaste Nytt

VR inför fler vagnar i extra klass

VR:s Extra-klass fortsätter att växa. År 2018 gjordes över 360 000 resor i Extra-klass, en ökning med tio procent jämfört med 2017. Foto. VR.fi
VR:s Extra-klass fortsätter att växa. År 2018 gjordes över 360 000 resor i Extra-klass, en ökning med tio procent jämfört med 2017. Foto. VR.fi
Publicerad av
Markku Björkman - 10 maj 2019

Tågpassagerarna i Finland vill ha mera utrymme och komfort och därför är tågoperatöran VR berett att ge mer plats på fjärrtågen. Under år 2019 och 2020 kommer samtliga vagnar i Extra-klass att förnyas.

I dagens läge erbjuds 57 vagnar med Extra-klass. För närvarande uppdateras fem av dem för att motsvara det nya konceptet, skriver Helsingforstidningen Hufvudstadsbladet.

De nya vagnarna erbjuder en högkvalitativare helhet och en bättre arbetsmiljö.

– Målsättningen är ett erbjuda den bästa formen för arbetsrelaterade resor i Finland. Den nya Extra-klassen vill erbjuda en lugn omgivning med komfort och kvalitet i beaktande, säger VR:s försäljnings- och kundrelationsdirektör Salla Ketola.

Kvaliteten märks enligt Ketola på valen av material, på belysningen och på akustiken. "Allt för att skapa en omgivning som garanterar en lugn resa."

– Vi vill erbjuda en privat miljö eftersom våra kunder efterfrågat det, Det har vi beaktat genom att erbjuda flera enskilda säten. Sätena är nya och bredare. Vi har aningen färre platser för att vi vill erbjuda bredare säten, säger Ketola till HBL.

För att dämpa ljudnivån finns heltäckningsmattor, det finns mera utrymme för bagage och toaletterna är förnyade. För att ytterligare bidra med en lugn miljö äger övriga passagerare inte tillträde till vagnarna i Extra-klass.

Utöver detta har VR bland annat beställt sju helt nya restaurangvagnar som kommer att levereras 2021-2022.

57 vagnar i Extra-klass trafikerar i idag på fjärrtågen. Fem av dem är uppdaterade.

Före årsskiftet kommer 30 uppdaterade vagnar att vara i trafik.

Annons

Annons

Annons