Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 16 2019
Senaste Nytt

Ny kombinerad tågförbindelse öppnades mellan Luxemburg och Kina

Det första tåget lämnade redan Luxemburg och förväntas anlända till den kinesiska hamnstaden Chengdu den 19 april 2019. Foto: CFL multimodal
Det första tåget lämnade redan Luxemburg och förväntas anlända till den kinesiska hamnstaden Chengdu den 19 april 2019. Foto: CFL multimodal
Publicerad av
Markku Björkman - 11 apr 2019

Det första tåget har redan lämnat Luxemburg i riktning mot Kina, men den kinesiska tågoperatören CDIRS har för avsikt att starta omfattande och regelbundna kombinerade godstransporter en gång i veckan från och med mitten av 2019, i samarbete med företagen RTSB och CFL multimodal.

Målsättningen är att ansluta Luxemburg med Kina. CFL multimodal har i samarbete med det kinesiska företaget Chengdu International Railway Service Co. (CDIRS) lanserat ett kombinerat tåg mellan den intermodala terminalen i luxemburgiska Bettembourg-Dudelange och kinesiska Chengdu Qingbaijiang International Railway Port Tågen bedrivs av CDIRS, i samarbete med RTSB och CFL multimodal. Samtliga samarbetspartners erbjuder dörr-till-dörrslösningar till kunder.

Vid ankomsten till Luxemburg levereras containrarna till slutkunderna med väg- eller järnvägstransporter till Lyon, Le Boulou och Barcelona, ​​Trieste (med färjeförbindelser till Turkiet), Antwerpen, Zeebrugge och Gent (med färjeförbindelser till Storbritannien och Skandinavien). Den intermodala terminalen Bettembourg-Dudelange har varit ansluten till parisregionen sedan mars 2019.

Projektet har betydande fördelar för alla parter på grund av CFL:s omfattande basstruktur och företagets breda utbud av multimodala logistiklösningar, inklusive tjänster för första och sista mil, lagring och kundservice.

I Kina erbjuder CDIRS första och sista milen till stora ekonomiska centra samt en omfattande uppsättning av logistiktjänster.

Annons

Annons

Annons