Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 26 2019
Senaste Nytt

Metrans beställer tio Vectron lokomotiv

Vectron -loken kommer att användas i gränsöverskridande godstrafik i Central- och Östeuropa. Foto: Hamburger Hafen und Logistik AG -HHLA
Vectron -loken kommer att användas i gränsöverskridande godstrafik i Central- och Östeuropa. Foto: Hamburger Hafen und Logistik AG -HHLA
Publicerad av
Markku Björkman - 11 apr 2019

Hamnföretaget Hamburger Hafens & Logistik´s dotterbolag Metrans har undertecknat ett kontrakt med Siemens Mobility för leverans av tio lok av modell Vectron MS för användning i gränsöverskridande godstrafik i Central- och Östeuropa.

Beställningen som offentliggjordes den 10 april kommer att verkställas av Siemens Mobility's fabrik i Allach i närheten av München. Tillverkningen kommer att pågå från slutet av 2019 till våren 2020.

Loken, som kommer att klassas till 6,4 megawatt, uppgår en maximal hastighet på 160 km/h. De kommer också att certifieras för trafik i Österrike, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Polen och Slovakien, med möjlighet för senare certifiering för användning även i Bulgarien, Kroatien, Nederländerna, Rumänien, Serbien och Slovenien.

- Det är ett nöje att kunna expandera vårt lokomotivbestånd", säger Metrans vd Peter Kiss.

- Detta understryker vår ambition att fortsätta växa alltefter framtidens transportflöden. Förvärvet av ytterligare lokomotiv hjälper oss att vara ännu mer flexibla och pålitliga så att vi kan svara på våra kunders önskemål.

 

Annons

Annons

Annons