Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 26 2019
Senaste Nytt

Egyptiska National Railways beställer sex Talgo-tåg

Spansktillverkat lokomotiv från Talgo. Foto: Talgo
Spansktillverkat lokomotiv från Talgo. Foto: Talgo
Publicerad av
Markku Björkman - 09 apr 2019

Efter en konkurrensmässig anbudsprocess har egyptiska järnvägsoperatören, ENR, tilldelat Talgo ett kontrakt på 158 miljoner euro för leverans och underhåll av sex tågsätt för järnvägssträckan Alexandria-Kairo-Aswan.

Varje tågsätt kommer att bestå av ett dieselelektroniskt lokomotiv, en generatorvagn och 14 passagerarvagnar. Tåget färdas på hastigheter runt 160 km/h. Det erbjuder plats för 492 passagerare i varje första- och standardklassvagn, som dessutom har utrustats med utrymmen för passagerare med nedsatt rörlighet. 

VVS-systemet kommer att utformas så att det klarar av det egyptiska klimatet. Hela tågsättet utrustas med Wi-Fi och informationsskärmar kommer att finnas i första klass.

Talgo kommer även att bilda ett egyptiskt dotterbolag, som äger och administrerar flottan under de första åtta åren efter driftstarten.

Anbudsinfordran, som finansieras av Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD), inleddes i augusti 2016 och det sista budet lämnades in i oktober 2018. Tågen levereras mellan 2021-2022.

I februari 2019 tilldelade Deutsche Bahn (DB) Talgo ett kontrakt för leverans av upp till 100 stycken "ECx" push-pull-tåg i form av en första order på 23 tågsätt.

Annons

Annons

Annons