Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 26 2019
Senaste Nytt

Teleste levererar informationslösningar till Alstoms Coradia Stream

Alstoms Coradia Stream-tåg ETR 104 i kollektivtrafikföretaget POPs färger, foto: Wikipedia, kredit: Plutowiki
Alstoms Coradia Stream-tåg ETR 104 i kollektivtrafikföretaget POPs färger, foto: Wikipedia, kredit: Plutowiki
Publicerad av
Markku Björkman - 03 apr 2019

Företaget Teleste, en ledande leverantör av integrerade transportsystem, fortsätter samarbetet med Alstom, genom att leverera företagets inbyggda informationslösning till Coradia Stream-tåg, som används av ett kollektivtrafikföretag i Italien och bedrivs av Trenitalia under namnet POP.

De nu avtalade leveranserna börjar 2019, inom ramen av det samarbete mellan Teleste och Alstom som introducerades när ett ramavtal undertecknades 2017.

Telestes uppdrag till Alstom kommer att omfatta företagets informationssystem för passagerartåg (PIS), inbyggd videoövervakning, samtals- och offentligt adressystem samt TFT- och LED-informationsdisplayer.

All inbyggd teknologi är speciellt utformad för enklare, säkrare och avkopplande resor och baserar sig på sömlös integrering och styrning av inbyggda digitala system som en del av större digital kollektivtrafikenhet.

Alstoms rullande materiel är, enligt företaget, utformade för att erbjuda passagerare en utmärkt reserfarenhet genom att öka tillgängligheten och passagerarinformationen.

Telestes inbyggda lösningar riktar fokus på högkvalitativa inbyggda teknologier som enkelt kan anpassas till framtidens kollektivtrafik och passagerarnas behov.

Den integrerade lösningen gör det till exempel möjligt för det operativa kontrollcentret att fjärrstyra och dela passagerarinformation och andra typer av innehåll, t.ex. annonser, på de ”smarta” inbyggda displayerna.

Även kommandon och meddelanden kan levereras via IP-nätverket till fordonen under resan, samtidigt som inbyggda videoövervakningssystem bidrar till att förbättra passagerarnas säkerhet genom att möjliggöra en levande, realtids presentation i tågen.

Annons

Annons

Annons