Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 16 2019
Senaste Nytt

Indian Railways beställde järnvägsteknik av ABB

Ett tåg från Indian Railways på väg i södra delen av landet. Foto: Flickr.Kredit: Navaneeth Kishor
Ett tåg från Indian Railways på väg i södra delen av landet. Foto: Flickr.Kredit: Navaneeth Kishor
Publicerad av
Markku Björkman - 31 mar 2019

Traktionsutrustning från ABB ska förbättra järnvägsoperatörens effektivitet och stärka hållbara transporter i Indien

ABB har tagit hem sin största order för traktionsutrustning i Indien, värd över 42 miljoner dollar för att leverera toppmoderna konverterare till ellok från Diesel Locomotive Works (DLW) i Varanas.

- Konverterarna är specialdesignade för Indian Railways och tillverkas vid en av ABB:s största fabriker för loktillämpningar i Nelamangala nära Bengaluru i södra Indien, skriver företagt i ett pressmeddelande.

ABB:s traktionslösning baseras på den senaste tekniken för att få mer tillförlitliga tåg till passagerarna samtidigt som man ökar andelen hållbara transporter genom att gå över från dieseltåg till eldrivna tåg. På så sätt kan järnvägsoperatörerna uppnå betydande driftförbättringar.

”Vi är glada att kunna bidra till elektrifieringen av Indiens järnvägsnät med ABB:s lokaltillverkade lösningar”, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer. ”Genom att anamma avancerade tekniker uppnår Indien snabba förbättringar vad gäller tillväxt och produktivitet och kan forma sin ekonomi för den digitala eran.”

”Vi har privilegiet att arbeta med DLW och Indian Railways på elektrifieringen av det indiska järnvägsnätet – det fjärde största järnvägsnätet i världen”, säger Sanjeev Sharma, vd för ABB i Indien. ”Den här ordern kommer att bidra till att förbättra järnvägseffektiviteten så att passagerare som reser i Indien når sina destinationer bekvämt och i tid.”

Idag driver ABB:s traktionsutrustning framgångsrikt över 250 ellok som drivs av Indian Railways för både passagerar- och godstrafik. I Indien är mer än 20 procent av de trefasdrivna elloken utrustade med traktionskonverterare från ABB. Förra året godkände den indiska regeringen planer på att helt elektrifiera det indiska järnvägsnätet per 2022.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med teknik inom kraftnät, elektrifieringsprodukter, industriell automatisering samt robotar och drivsystem. 

Annons

Annons

Annons