Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 16 2019
Senaste Nytt

Timo Riihimäki utsedd till VD för Rail Baltica-projektet

Rail Balticas nya VD, Timo-Riihimäki. Foto: Rail Baltica
Rail Balticas nya VD, Timo-Riihimäki. Foto: Rail Baltica
Publicerad av
Markku Björkman - 15 feb 2019

RB Rails styrelse har utsett Timo Riihimäki till VD och styrelseordförande för Rail Baltica (RB), som leder ett projekt som går ut på att bygga en ny järnväg med standardspårvidd mellan Estland, Lettland, Litauen och Polen. 

Riihimäki börjar den 11 mars på RB: s huvudkontor i Riga, Lettland.

Riihimäki hade tidigare flera ledande befattningar hos NRC Group och hos VR Track, som förvärvades av NRC Group i oktober 2018. I NRC Group medverkade han i utveckling av järnvägsteknik, bygg- och underhåll i Finland, bland annat som styrelsemedlem och vice ordförande för materialtjänster och spårmaskiner.

Riihimäki ersätter Baiba Rubesa, som avgick plötsligt den 27 september 2018 bland annat med anledning av oenighet med projektets ledning och genomförande. En granskning inleddes två veckor senare om de interna systemen, upphandlingar och finansiering av projektet. En rapport förväntas vara klar i slutet av 2019.

RB-projektet omfattar konstruktion av en 870 kilometer lång järvägssträcka med hastigheter upp till 240 km / h från den estniska huvudstaden Tallinn, via Riga och Riga flygplats i Lettland, och Panevezys och Kaunas i Litauen, till den polska gränsen, med en gren från Kaunas till den litauiska huvudstaden Vilnius.

Annons

Annons

Annons