Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 26 2019
Senaste Nytt

Arriva säkrar sitt största järnvägskontrakt i Tjeckien

Arriva i Prag. Foto: Arriva
Arriva i Prag. Foto: Arriva
Publicerad av
Markku Björkman - 14 feb 2019

Arriva gick in på den nya tjeckiska järnvägsmarknaden 2013. För närvarande bedriver företaget järnvägstrafik i Prag och en långdistansservice till Slovakien.

Nyligen undertecknade Arriva ett nytt treårigt kontrakt som innebär att företaget kan bedriva fyra expresssträckor från Prag till tjeckiska städerna Tanvald, Novy Bor, Rakovnik och Ceske Budejovice. Därmed har Arriva säkrat sitt hittills största kontrakt i Tjeckien.

Kontraktet tilldelades av det tjeckiska transportministeriet efter överenskommelse om ett så kallat direktpris.

Arriva kommer att driva dessa tjänster i tre år. Trafiken börjar i december 2019, med möjlighet till förlängning på upp till två år.

Det innebär att Arriva kommer att expandera sin flotta i Tjeckien från åtta till hela 35 tåg. Passagerarna kommer att dra nytta av bredare och bekvämare sittplatser, Wi-Fi och eluttag med de 27 nyanpassade tågen som kommer från Deutsche Bahn, Arrivas moderbolag.

- Kompletteringen av dessa fyra expresslinjer till vår järnvägsportfölj är ett bevis på hur vi kontinuerligt förmår att utvecklar framgångsrika transportlösningar för våra kunders väl. Vi ser fram emot att kunna leverera snabba och pålitliga tjänster så som våra passagerare förväntar av oss, konstaterade Jana Siber, VD för Arrivas sektion, Fastland Europa.

Annons

Annons

Annons