Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Vill tidigarelägga utbyggnaden av Roslagsbanan

Foto: Danderyd.se
Foto: Danderyd.se
Publicerad av
Peter Höök - 06 feb 2019

En utbyggnad av Roslagsbanan kan komma i gång tidigare - mot att kommunerna betalar i förskott. En bra idé tycker både Michaela Fletcher (M) och Parisa Liljestrand (M). Om detta rapporterar tidningen Mitt i.

Tunnelbana till Älvsjö, Spårväg syd och förlängning av Roslagsbanan till T-centralen - det är satsningar i kollektivtrafiken som politikerna i Region Stockholm nu vill tidigarelägga.

Nu bjuder blågröna styret in de berörda kommunerna till samtal. Syftet är att få till stånd en medfinansiering så att man kan planera för utbyggnaden, men också att tidigarelägga bostadsbyggande och därmed resandeunderlag så att det matchar med utbyggnaden av kollektivtrafiken.

– Ju fortare vi har en acceptabel kollektivtrafik desto bättre för invånare och miljö, säger Michaela Fletcher (M), kommunstyrelsens ordförande i Österåker till tidningen.

Annons

Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen.  Illustration: Rail Baltica
Bygget av Rail Baltica är planerat att vara genomfört 2026 med målet att integrera de baltiska staterna i det europeiska järnvägsnätet. Rail Baltica kommer att vara en snabb och konventionell dubbelspårig elektrifierad och ERTMS-utrustad järnvägslinje konstruerad för en maximal hastighet på 240 km/h på rutten från Tallinn till litauisk-polska gränsen. Illustration: Rail Baltica

Estlands och Finlands ministrar diskuterade Rail Baltica

"tunnelprojektet på dagordningen"

Finlands kommunikationsminister Sanna Marin och Estlands ekonomi- och infrastrukturminister Taavi...

Annons

Annons