Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 21 2019
Senaste Nytt

WhatsApp på TransPennine Express

TransPennine Express (TPE) är också det första brittiska tågbolaget som introducerar WhatsApp för sina kunder. Foto: TransPennine Express.
TransPennine Express (TPE) är också det första brittiska tågbolaget som introducerar WhatsApp för sina kunder. Foto: TransPennine Express.
Publicerad av
Markku Björkman - 05 feb 2019

Brittiska Transpennine Express genomförde nyligen förarutbildning för att förbereda de kommande tågklasserna 68 Nova-uppsättningar. Modellerna 68023 “Achilles” och 68030, båda dessa sportiga TPE- ekipage, anlände till York från Crewe Gresty Bridge DRS Depot innan de körde flera rundresor mellan York och Scarborough.

Tågen stod på plattform 2 i York station över natten, innan de återvände till Gresty Bridge på måndagsmorgon. https://www.youtube.com/watch?v=ZiXH4nb05SY

TransPennine Express (TPE) är också det första brittiska tågbolaget som introducerar WhatsApp för sina kunder.

Den nya kundservicekanalen, som lanserades den 4 februari 2019, ger kunderna ett nytt sätt att ta kontakt om det handlar om en kontroll av olika typer av biljett som är till salu eller när nästa passande tåg till deras destination är på väg.

TPE är engagerat i att hitta nya utförandeformer för att kunna kommunicera snabbt med sina kunder. Den nya kanalen gör det enklare och bekvämare för människor att söka service.

WhatsApp har cirka 1,5 miljard månadsanvändare, vilket gör den till ett av de mest framstående sociala medierna i världen. Över 55 miljarder meddelanden skickas varje dag.

Kundtjänstdirektör för TransPennine Express, Kathryn O'Brien sade:

- Vi är stolta över att våra kunder nu kan kontakta oss direkt via WhatsApp som gör oss till det första tågbolaget i Storbritannien som erbjuder detta.

- Många kommer redan att känna till den här populära kanalen och det gör det möjligt för oss att koppla järnvägsföretaget till våra kunder när de behöver svar på sina frågor.

- Vi är engagerade i att ge bästa möjliga erfarenhet och service för våra kunder och samhället i stort och vi söker ständigt efter nya sätt att göra det.

För att kunna kontakta TPE behöver kunderna helt enkelt öppna WhatsApp och skriva in följande kontaktnummer: 07812 223336.

Tjänsten kommer att övervakas mellan 08:00 och 21:00 varje dag (utom under julhelgen och den speciella brittiska helgdagen Boxning Day).

Annons

Annons

Annons