Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 21 2019
Senaste Nytt

Vinnande budgivare utsedda för nästa generations järnvägsprojekt i Storbritannien

Network Rails underhållsteam Orange arbetar längs lugna järnvägslinjer och genom landskap till komplexa korsningar i de mest trafikerade områdena i Storbritannien. Foto: Network Rail
Network Rails underhållsteam Orange arbetar längs lugna järnvägslinjer och genom landskap till komplexa korsningar i de mest trafikerade områdena i Storbritannien. Foto: Network Rail
Publicerad av
Markku Björkman - 01 feb 2019

Det blev nyligen klart vilka företag som kommer att få uppdrag att genomföra ett stort antal framtidsorienterade projekt längs det brittiska järnvägsnätet. Storbritanniens ledande järnvägsoperatör Network Rail har meddelat de prefererade budgivarna att göra sig beredda på att leverera det som krävs för att järnvägssystemet ska fungera, inklusive spår, växlar, ledningar och signalering.

Efter en utdragen anbudsperiod valde Network Rail ut Track and Rail System Alliance i södra England, Colas Rail och AECOM. I Skottland gick uppdragen till Babcock Rail, Arup och Arcadis.

Dessa 10-åriga kontrakt (initialt fem år med möjlighet till förlängning) är indelade i tre geografiskt fokuserade allianser, som består av Network Rail, designare, planerare och leverantörer av utrustning och byggmaterial.

Arbetsteamen kommer att arbeta i följande geografiska områden längs Network Rails järnvägsnät: North Alliance (Skottland) Central Alliance (London North West, London North East och East Midlands Route) och South Alliance (Anglia, South East.

Även ett svenskt företag deltar på ett sätt med mindre bidrag i Network Rails aktiviteter.  Ljusteknikföretaget TopRight Nordic har säkrat en strategiskt viktig affär med NetworkRail, som ansvarar för all järnvägsinfrastruktur i England, Skottland och Wales. Ordern gäller ljuskitt till hjälmar för personal som arbetar på järnvägen, som ger tryggare arbetsmiljö vid arbete i mörker. Ordervärdet är inledningsvis på 25 000 kronor.

Annons

Annons

Annons