Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Ukrainska KRCBW planerar tillverkning av moderna pendeltåg

interregional höghastighetståg EKr-1 i Ukraina. Foto: Wikipedia, kredit: RailPix
interregional höghastighetståg EKr-1 i Ukraina. Foto: Wikipedia, kredit: RailPix
Publicerad av
Markku Björkman - 22 jan 2019

Ukrainska tillverkaren av rullande materiel Kryukov Railway Car Building Works (KRCBW) kommer att utöka sitt sortiment. KRCBW avser att designa och producera företagets första pendeltåg. KRCBW kommer att investerar cirka 6,3 miljoner euro i detta projekt.

Kryukov Railway Car Building Works (KRCBW) kommer att börja utformningen ett pendeltåg under 2019.

- Vi avser att investera stora belopp i utvecklingen av ett pendeltåg i 2019.  Kostnaden uppgår till cirka 200 miljoner Hryvna, cirka 6,3 miljoner euro. Vi har tidigare byggt höghastighetståget Tarpan och dieselloket DPKr-2. Nu är det dags att producera flera elektriskt drivna pendeltåg, säger bolagets VD Volodymyr Prykhodko. Han nämner emellertid inte det exakta datumet för projektets lansering.

Kryukovs passagerartåg

För närvarande är KRCBW specialiserat på tillverkning av vagnar för gods- och persontransporter. Dessutom har företaget viss erfarenhet av att producera långa enheter.

Under 2011-2012 tillverkade KRCBW två EKR-1- tågsätt med nio vagnar för höghastighetståget med namnet Tarpan, som betyder ”vildhäst”. Ukrainska järnvägen har använt dessa enheter sedan juni 2014.

Tågen kan uppnå hastigheter runt 200 kilometer i timmen, dock kör de normalt med en hastighet av 160 kilometer i timmen, det högsta tillåtna ”tempot” på Ukrainas järnvägsnät.

Annons

Annons

Annons