Mötesplatsen för dig inom järnvägsindustrin, jun, 16 2019
Senaste Nytt

Capgemini tecknar ramavtal med Staten

Ramavtalets längd är två år, med möjlighet till maximalt två års förlängning

Arkivbild
Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 07 jan 2019

Capgemini  tillkännager i dag att de undertecknat ett ramavtal med Kammarkollegiet. Avtalet, som tecknas med Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet, kommer att möjliggöra det för samtliga myndigheter i Södra och Västra Sverige att enklare möta medborgarnas höga förväntningar på lättillgängliga och tidseffektiva e-tjänster.

Ramavtalet, IT-konsulttjänster Resurskonsulter, region Södra, undertecknades efter ett öppet anbudsförfarande och inkluderar totalt sju kompetensområden, där Capgemini fick flest tilldelningar. Capgemini valdes inom sex områden. Genom detta avtal kommer Capgemini att kunna erbjuda relevant och värdefull kompetens för möjliggörandet av myndigheternas fortsatta digitala transformation. Det var utvärderingen av denna kompetens som gjorde att Capgemini fick flest tilldelningar av alla.

Region Södra omfattar följande län - Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Gotland, Blekinge, Skåne, Halland samt Västra Götaland. Capgemini kommer att tillhandahålla tjänster inom användbarhet och tillgänglighet, verksamhetsutveckling och krav, arkitekter, test och testledning, ledning och styrning samt inom IT-säkerhet.

– Förenkling för medborgare och företag och en intern effektivisering är ett stort fokusområde för alla myndigheter och kommer fortsätta vara det under många år. Efterfrågan på alla typer av IT-tjänster är hög och vi är stolta över att teckna ramavtal som hjälper de svenska myndigheterna med värdefull kompetens inom IT. Ramavtalet är en viktig del av vår fortsatta satsning på offentlig sektor, säger Lars Kullberg, Vice President och ansvarig för offentlig sektor inom Capgemini.

 

Annons

Annons

Annons